By = støy. Eller… ?

En by lager lyd. Men hvor mye støy skal vi tåle? Et sammensatt regelverk er krevende for boligutbyggere og planleggere. Byene skal utvikles kompakt – og dermed bygges det mest i trafikktravle og støyutsatte knutepunkter.

Sylvi Leander
Sylvi Leander bor i en blindvei, i et såkalt stille strøk. Men trafikken er stor og økende. Foto: Lars Ludvik Røed

   

«Usjenert leilighet i blindvei i stille strøk». Omtrent slik lød omtalen da Sylvi Leander for ti år siden kjøpte leilighet nær Lovisenberg sykehus på St. Hanshaugen. Og ja, her er både blindvei og et generelt stille strøk – men her er også støy.

Millimeterpress leverer innhold til en rekke publikasjoner og nettsteder. Les hele denne saken på ByPlanOslo.

Flere historier
Alt klart for årets Mammutsalg – Mer enn 1000 bøker på salg!