Flytte eller bli: Økonomi og nærmiljø avgjør

Boligstørrelse og trygt nærmiljø betyr mest for barnefamilier som flytter. En ny undersøkelse viser hvorfor mange velger å flytte fra indre by – og hva som kan gjøres for å få flere til å bli.

TEKST: LARS-LUDVIG RØED 

Anijade og barna, Alma (10) og Mille (8) bor i en leilighet på Etterstad og har ingen flytteplaner.

– Overhodet ingen!, sier Anijade. – Det var litt tilfeldig at det ble Etterstad, men det handler om Vålerenga som tidligere bosted og Almas skolegang. Så vi endte her, og det er vi veldig, veldig fornøyde med

Hun fremhever at det er trygt, rolig, grønt og godt som de viktigste trivselsfaktorene.

– Vi føler at vi bor i en stor park. Området er veldig barnevennlig. Her er mye grønt og bilfrie veier, barna kan løpe rundt. Det er mange andre barn her, kjempegode venner finnes rett i nærheten. Så vi blir boende. 

Familien har nettopp byttet til en større leilighet i samme borettslag. 80 kvadratmeter betyr ett soverom til hver.

– Jeg har jo fulgt med på boligmarkedet, vi har bodd fire år i en tre-roms. Jeg har sett hva jeg får for pengene andre steder, men jeg føler ikke at det er verdt det. Vi vil miste mye av det sosiale, og her på Etterstad er det enkelt å bo med kort vei til alt. Det veier mer enn 120 kvadratmeter et annet sted.

Millimeterpress produserer og leverer innhold i ulike kanaler. Hele denne saken kan du lese på ByPlanOslo.no