Enige og uenige om Majorstuen stasjon

Enigheten er stor om at Majorstuen stasjon skal ned i bakken og på toppen få bolig- og grøntområder. Uenigheten har resultert i tre ulike forslag om byggehøyder og tetthet.

Tekst: LARS-LUDVIG RØED 

Med sine i alt 65 mål er ikke Majorstuen stasjon og T-banespor noe ruvende område. Men sentralt ligger det, og viktig er det: Her går 120.000 mennesker av og på T-banen hver dag. Og her vil mange både bo, jobbe og leve.

Interessen er derfor stor når Ruter, som eier stasjonsområdet, nå vil endre det «fra barrière til levende by», slik prosjektet presenteres. Forrige uke møtte nær 150 mennesker opp til det første av tre informasjons/dialogmøter. Som viste både begeistring og skepsis. For hvor høyt og tett skal det bygges? Hva vil det bety for naboene rundt? Hva vil skje med trafikken i gatene?

Millimeterpress produserer og leverer innhold i ulike kanaler. Hele denne saken kan du lese på ByplanOslo.no