Illustrasjon

Udefinert

VM-billettene gjenom 80 år

0

client

I disse VM-tider vil vi gjerne trekke frem en lekker artikkel i Creativ Blog der de har tatt en titt på design av VM-billetter gjennom de siste 80 årene. 

Gjennomgangen av FIFAs billettdesign fra 1930 og frem til i dag, er et godt bilde på hvordan grafiskdesign har utviklet seg fra ren funksjon til et integrert element i branding av verdens merkevarer.

Et lite sidespor kanskje, men begrepet "Branding" hevdes å komme det norrønske: brandr, som betyr bumerke. Brandr ble også brukt brukt som en betegnelse for utskjæringer på vikingskip. 

Se utviklingen av FIFAs billettdesign her.

 

Share This Post:

«The Pulitzers for infographics» nå som egen app

0

Petter Sullivan fra The New York Times ble kåret til vinner i den 22nd Malofiej International Infographics Awards, ofte beskrevet som «the Pulitzers for infographics». Nytt av året er at all nyhetsgrafikken fra kåringens 20-års historie nå er samlet i en egen app; Malofiej. Det beste av alt – den er gratis.

Det er The Society for News Design (SND), en nonprofitt organisasjon som samler nesten 3000 redaksjonelle designere, illustratører og visuelle journalister fra hele verden, som står bak kåringen og den nye app-en som samler verdens beste nyhetsgrafikk frem tom. 2012.

Siden 1993 har SND kåret verdens beste informasjonsgrafikk i trykk- og nettpublikasjoner. I mars var den internasjonale juryen som vanlig samlet på Navarrauniversiet i Pamplona for å finne frem til det ypperste av nyhetsgrafikk i det siste året. 

I år ble i alt 17 gull-, 50 sølv- og 90 bronsemedajer delt ut.

Årets hovedvinnere ble: 

The New York Times (USA), Peter Sullivan / »Best of Show Award» i trykk- og nettpubliserings kategorien, med en grafikk om skytevåpen ‘State Gun Laws Enacted in Year Since Newtown’ og ‘Front Row to Fashion Week’.

National Geographic Magazine (USA) «won Miguel Urabayen Award» for beste kart i trykksak kategorien med ‘Drilling the Prairie’. The New York Times vant nettpubliserings kategorien med deres ‘How Y’all, Youse and You Guys Talk’.

Gullmedaljene gikk ellers til The New York Times (6), National Geographic Magazine (2), South China Morning Post (2), BBC (1), Clarín (1), El Correo (1), Errea Comunicación (1), IL/Si Premiun (1), The Guardian (1) and Times of Omán (1).

Over 1.290 bidrag fra 139 media fra 34 land deltok i årets kåring.

Les mer om Malofiej22

Share This Post:

Hva er responsiv design?

0

Responsiv design er fortsatt ganske nytt for mange. Kort kan man si at en nettside med et responsivt design endre seg etter størrelsen på skjermen du bruker. Under finner du vår FAQ om dette begrepet.

Share This Post:
Abonner på RSS - Illustrasjon