Nord24: Egen næringslivsavis på nett for Nord-Norge

Nord24: Egen næringslivsavis på nett for Nord-Norge

0

Milliicon

Bak utviklingen av det nye nettstedet står Ramsalt as og Millimeterpress as. Nettavisen er utviklet innen rammene av nettportalløsningen som benyttes i alle avisene i Amedia. Noen tilleggstjenester er utviklet med bruk av Drupal.

– Vi skal bli best på løpende nyheter fra næringsliv og samfunnsliv i Nord-Norge, sier ansvarlig redaktør i Nordlys, Anders Opdahl. Nord24.no er et samarbeid med avisene Nordlys, Fremover, Lofotposten, Finnmark Dagblad og Finnmarken.

Nord24.no vil ha en fast stab på fire medarbeidere, tre i Tromsø og én i Oslo. De vil følge de store næringene handel, energi, sjømat og reiseliv, i tillegg til pengestrømmer og maktforhold i både det private næringslivet og det offentlige.

Redaktør Rune Endresen (38) har de siste åtte årene jobbet som journalist i Dagens Næringsliv. Tidligere næringslivsreporter og avdelingsleder i Nordlys, Finnmark Dagblad og Porsgrunns Dagblad. Han har fått med ser reporterne Linda Vaeng Sæbbe, Rune S. Alexandersen og Magnus Holte. Foruten egenproduksjon og stoff fra de ulike lokalavisene i regionen, vil Nord24.no  knytte til seg et korps av spaltister og kommentatorer.

Amedias lokalaviser i Troms og Finnmark har forberedt samarbeidet om sin nye næringslivssatsing siden i fjor høst. De mener det er et åpenbart og stort behov for et eget næringslivssted og et enhetlig forum for hele landsdelen.

 

Share This Post: